Plötsligt inte lika populär

Hmm.. jag kanske inte är någe bra på att svara på frågor, för plötsligt är inte min blogg alls lika populär. Å jag veeeeet att jag borde skriva om andra saker, men kom igen å hjälp mig med vad ni vill höra då. Jag har ju totalt skrivkramp.
Idag hade jag tänkt att ta mig en liten liten promenad i de fina vädret.
La precis en härlig brakskit i täcket så hela jag är grön nu. Skönt, jag är så täppt i näsan så jag känner ingenting:)


Dag 4- Vad jag åt idag?

Jag har definitivt inte varit duktig, utan mer sjuk.

Idag har jag ätit yoghurt med frysta bär och en smörgås (kolhydrater aj aj)
Sen har jag ätit falafel med wokade grönsaker (duktig tjäj) sen har jag lyxat till de med en chokladbit å lite glass..

Sen har de inte blivit mer å kommer inte bli heller. Jag e kanontäppt i näsan å duschade just i en halvtimme för att kunna andas i si sådär 2 minuter. Dessutom har jag feber. Lucky me!

puss

Dag 3 - Mina föräldrar

Jaha, då har vi kommit fram till den dagen som jag nog tycker är svårast. Det är svårt att beskriva vissa saker i denna relation utan att låta negativ, men jag gör ett försök!

Mina föräldrar träffades på ett ställe som heter "Virven" i Stockholm. Mamma hade då varit gift i många år med en annan man tidigare i sitt liv, hade när hon träffade pappa varit ensam i nästan lika många år. Och hade bestämt sig för att förbli ensam, hon var helt enkelt trött på karlar. Tills dess att hon fick syn på pappa då vill säga. Han bjöd upp henne, tog hennes telefonnr och ringde några dagar senare och bjöd över henne på middag..

När hon kom hem till honom så fick dom börja middagen med att gå och köpa en stekpanna, för de hade han ingen. Haha :)
Dom gifte sig i alla fall i mars -86 och jag kom i augusti 87.

Mamma trodde inte att hon kunde få fler barn, men hon hade ju redan Christian och Helén så hon fick ju känna sig "nöjd". Så i och med de så "körde" dom bara på, och vips kom mamma in i förtidigt klematerium trodde hon. Men Helén propsade på att köpa ett grav-test. Mamma kissade på de och gick ner i tvättstugan, när hon kom upp var Helén eld och lågor.. för till historien hör ju att Helén alltid tjatat om en lillasyster, å mamma alltid skojat och sagt att hon skulle få när hon fyllde 20. Så som sagt. Jag kom i augusti 87 och Helén fyllde 20 i september samma år. Ja, man kan väl säga att man kan lita på min mamma, hon gör som hon är sagt..


Min mamma heter Inger Margareta och är världens bästa mamma! Hon ställer alltid upp och jag kan alltid gå till henne. Mamma har varit så otroligt stark och hon är min stora förebild i hur man tar sig igenom saker som är svåra. Jag förstår faktiskt inte hur hon har klarat sig igenom alla svek hon fått utstå. Men hon är stark, starkare än de flesta.. Lilla lilla mamma vad jag älskar dig.


Han som på pappret heter "pappa" heter Torsten Frans Christer. Han gick bort den 25/1-10.




Mamma å jag



Dag 2 - Min första kärlek

Min allra första kärlek hette Martin. Jag var 6 år gammal och gick på lekis. Jag och min dåvarande kompis Emma var kära i samma kille. Vi bodde grannar jag och Emma, så vi lekte ofta ute på gården. Och då brukade huvudrollen liksom vara Martin. Vi fantiserade om hur han kom och tog oss med storm ute på gården. Dock fanns de aldrig någon svartsjuka eller liknande mellan oss. Men vi var ju så små.
Martin var i alla fall jättesöt och hade pottfrisyr. Jag förstod ju inte att det var kärlek, men det var ändå hemligt å fnissigt eftersom känslan var helt ny.
Så här ser Martin ut idag.. (lånad från facebook)

Jag antar att jag ska börja på en gång!

Dag 1 - Presentation av mig själv
Jag heter Elin Karin Kristina Ytterberg. Karin efter min farmor och Kristina efter min mammas mormor. Mamma ville ifrån början att jag skulle heta Minna eller Sara. Men på min storasyster (Helén) dagis där hon jobbade tidigare så fanns det en liten flicka som hette Elin, Elin var alltid den som kom först och gick sist, hon tydde sig till Helén och grät ibland när mamman kom för att hämta henne. Så Helén tyckte kort och gott att jag skulle heta Elin, och så fick det bli.
Jag är 1.86 cm lång, har gröna ögon och är från början blond i håret. Är oftast glad och sprallig och har ett hejdundrandes humör. Jag är envis som synden och har jag bestämt mig för något så blir det så. Även om jag ska kämpa tills jag gråter tårar.
Har under senaste året inte mått sådär jättebra och hade som biverkning på de problemet börjat öka i vikt. Ni vet man äter när ingen ser, för då syns inte problemet och i och med de så finns de inte. Kom "ut ur garderoben" i oktober förra året, och har tills nu gått ner 17 kg. Jag har kämpat, men smakar det så kostar det, varelse det är tid eller pengar.
Jag tror stenhårt på ödet. "Jaha så om ett litet barn får cancer och dör, då är de ödet och livets gång?" tänker ni nu? Men nej det är inte så jag menar, jag tror på mitt egna öde. När något tråkigt händer mig, så försöker jag se det som att de är för att det ska bli så mycket bättre senare för mig..
Jag tänker oftast på alla andra mycket mer än mig själv, vilket gör att jag i de flesta relationer så småningom hamnar i underläge. Jag har lätt för att tycka om andra personer, men svårt för att lita på dem. Jag dömmer alltid alla i förväg och har mycket förutfattade meningar om saker och ting, även om jag på senare tid har blivit bättre :)
Jag har jordens största samvete och kan ha ångest för saker jag sagt/gjort i flera veckor, även om personen ifråga glömt de för länge sedan..
Ja, det är väl i stora drag hur jag är som person..

Jag kan ju inte vara sämre :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 - Ett Ögonblick 
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Katastroooooooof

Har gått upp o.5kg.
KATASTROOOOOOF!

Vad göra nu?

Å jobba på, så hårt de går åhå..

Va på gymmet idag igen med Camilla. Har varit å fixat pass också, å seriöst.. polisen!?
Jag höll på att inte få göra något pass eftersom mitt körkort inte ser ut som jag.. jag blev så paff, så jag frågade faktiskt polisen om han på fullaste allvar trodde att jag skulle ta ett FALSKT körkort för att gå dit å göra ett pass, jag menade på att jag vet att det är fängelsestraff på sånt. Men tydligen finns det folk som sysslar med de, så jag förstår honom ändå.. Förövrigt så tycker jag att det är tråkigt att brottslingar inte ängnar sig åt hederliga yrken, dom är ju riktigt smarta. Jag skulle aldrig kunna komma på att sno en helikopter å göra inbrott i västberga till exempel..

Jaja.. träning imorgon också.. å nu ska jag "simma" ;)


Äntligen

Nu har jag börjat träna återigen (efter fallet) Jag har faktiskt längtat. Jag känner mig så onödig när jag bara sitter hemma utan att göra nåt alls. Å vet ni en sak? Igår när jag och Camilla var på gymmet så fick vi en helt otrolig upptäckt. Plötsligt kan vi klassas som 2 av dom smalaste. Absolut inte smalast, men vi är definitivt LÅNGT ifrån dom tjockaste också. Helt otroligt vad ett nytt år kan göra med människor. Jag har själv aldrig haft som nyårslöfte att gå ner i vikt. (Jag har ändå haft så mycket koll så att jag vet att jag inte kan hålla de) En gång när jag var liten försökte jag att ha godislöfte, jag skulle få 500 kr om jag lyckades låta bli att äta godis i ett helt år. Jag lyckades i ungefär 1 månad (tills dess att min dåvarande kompis Sandra stack en marabou chokladkaka under min näsa) då var de kört.. Jag gick raka vägen hem å berättade för mamma å pappa, å tjänade ihop 250:- bara för att jag varit så ärlig. Halelulja moment!

Nu ska jag åka å fixa pass.. jag ska ju till paris i maj tillsammans med Helén. Jag lääääängtar!!

Back in basic

Åter på jobbet idag, tjohoo.. hittlls går det bara bra..
Å nu kanske jag får nåt annat att prata om än bara datafugirer :)

Kommer snart bli hjärnskrynklig

Jag har inte rört mig mer än i toalettärenden idag. Annars har jag bara suttit helt stilla på samma plats i soffan (jag kan sitta idag) omstoppad av kuddar och upp-passad av min bästaste vän! Och så har jag bara spelat the sims 3. Men nu har jag lånat ut min skiva en liten liten stund för att den jag är med också ska kunna installera å spela. Helt otroligt att han har sånt tålamod! Jag har spelat sen kl 9 imorse, å inte ett endaste litet ljud om att jag är tråkig på nåt vis..  bara "vill du ha lite mer vatten?" ja de är äkta tålamod de..

Å ändå har jag erbjudit mig att sluta spela flera gånger.. fast inte sådär riktigt ärligt utan bara mer för att verka artig, å jag vet att han vet att de är så :)


Nu ska jag återgå till spelandet. Puss!


Girls...

Idag har dom rabatt på tamponger på apoteket. 70%. Det vill säga att 100 tamponger kostar 29.50. Gå och köp vet jag! Sen får ni icke glömma att spara ett av era "dyra" OB-paket så att det ser ut som ni har exklusiv menstration.

Idag har jag varit ute en liten sväng, men jag orkar ju inte gå så mycket och långt så det blev ingen lång sväng. Tänkte åka och visa T den där skinnjackan jag pratat om innan. Tänkte köpa den, men den kostar 2000 kr. Nog för att den är snygg men någon gräns finns det väl på utgifterna... så jag köpte the sims spel för 650 istället, mycket bättre investerade pengar.......

Nu har jag inte tid att snacka mer er mer.. jag har ett spel att spela, nu är jag fastsatt i soffan för resten av kvällen, jag har nämligen rört på mig nog tycker min rygg idag.


Var förresten förbi Itrim också, för att köpa lite nya soppor, dom tyckte att jag var lång.. hmm, har dom inte sett de innan? :)



Fyrkantiga ögon och flottigt hår..

Nu har jag spelat The Sims 3 ända sedan kl var 9 imorse, jag har helt slut i pallet. Tror att det var bra att datorn stängde av sig själv nu. Tror det var pga överhettning. Jag är helt rosig på kinderna, är man simsallergisk då?
Har ätit sallad tidigare idag, men tog en portion till nu. Får försöka be om hårtvättshjälp så småningom på kvällen, har så ont i armarna så jag inte kan höja dom över huvudet. Men de är lugnt, jag menar vem skulle inte vilja tvätta mitt hår? ;)
Det är inte bättre i ryggen idag, men de är inte sämre heller, så jag ska inte gnälla mer än nödvändigt.
Puss

Då var tjocka okokta fläsket mörat å färdigt

Har ramlat idag, riktigt ordentligt dessutom. I en trappa. På blankis. Å precis innan så tänkte jag "bäst att gå försiktigt så jag inte ramlar....." Hur som heslt. Jag därifrån jag var såg det torrt ut i trappan, men det var de uppenbarligen inte, å innan jag ens hann tänka "fan skulle gått den andra vägen" så hade jag till och med hunnit frysa fast i isen på marken. T fick komma å lyfta upp mig och sen fick jag åka raka vägen till huddingeakuten. Där röntgade dom och gav som sluttecken att jag inte hade spricka eller brutit (tur var väl de för då hade det varit ryggen eller höften) men ont gör de ändå. Kan knappt gå.. Har härmed köpt ett the sims 3, så att jag har nåt att roa mig med nu när jag ska vara hemma några dagar. 6 citodon fick jag med mig också, å sen får jag leva på alvedon och ipren. Shysst doktor, tror nog inte han haft ont någonsin..

När jag kom upp på röntgen (varför säger man alltid upp?) De låg på samma våning.. Jaja, i vilket fall. När jag kom dit så sa röntgensköterskan (om förövrigt såg ut som Ulla, min mammas kompis) "Har du någon BH? Neeeeej, de har du inte" innan jag ens hann svara.. å Joooo, de hade jag.. så jag vet inte hur jag ska tolka de? Härmed har jag hängpatte delux, men jag är glad ändå.. jag hade ju trots allt kunnat bryta ryggen...


Kunde tyvärr inte gå på viktkursen idag, men jag får ta igen de någon annan gång...
Nu ska jag fortsätta bara vila.. jag får kramp i ryggen av allt skrivande ;)

Och så idag

Så var jag Helén, Julia och Joel i skärholmen och shoppade loss. Jag köpte 3 linnen, ett par jeans, ett par tights å en stickad tröja. Sen fick jag ett jättejättefint halsband i present av Joel.. Jätteglad blev jag <3

Nu ska jag se på film å bara ta de lugnt, imorgon är det viktkurs igen.. spännande.
Lever u funderingen om jag ska skaffa ett simmkort på älvsjö simmhall också.. nu när jag ändå är igång, skönt med variation ju :)

Puss å gonatt!

Som en eld genom mina ådror

Igår var jag som sagt och badade med Julia, Joel och mamma. Supertrevligt var det! Barna har blivit så stora nu så dom nästan kan gå till badhuset själva. Jag kände mig nästan lite patetisk när jag ropade "Jamen klart ni ska hoppa i vågorna, se bara till att inte drunkna" efter dem. En annan pappa tittade lite skeptiskt på mig "har du inte bättre koll på ungarna än så" - stilen var det på blicken. Men herregud, det är väl klart att det är de man säger, eller? Både Julia och Joel är väldigt duktiga på att simma har jag märkt (och jag som alltid varit bra) var ju tvungen att tävla. Jag förstår inte riktigt vad som händer med mig, men så fort man sätter in ordet "tävling" i en och samma mening, som samtidigt innehåller "ska vi" och jag är en av dom där "vi" så blir jag som helt förbytt. Jag KAAAAAAAAAAN inte förlora. Och gör jag de så blir jag skitarg. Även om de handlar om att förlora mot mina egna små pluttiskruttar. Det liksom växer ett monster inom mig som bara MÅSTE MÅSTE MÅSTE vinna. Joel, han är duktig på fjärilsimm och ville såklart tävla i de. Jag kom med alla möjliga ursäkter å körde bara bröst,rygg och krål (stavning?). Efter ett tag fick mamma säga åt mig att jag inte bara kunde köra de jag var bra på, joel är ju mindre än halva mig i längden så jag kunde väl åtminstånde vara lite sjysst... efter mycket tjat så gav jag med mig, och mycket riktigt vann ju ungjäkeln också ;)

Efter allt detta ståhej så var det Julia och min tur att tävla. Vi skulle simma medly.. för er som är som jag å inte har en aning så är det först 25m fjäril sen 25m rygg sen 25m bröst och sist 25m krål. Jag tog i så mycket så jag hade blodsmak i munnen, när jag var klar fick Joel (10 år) nästan lyfta mig upp ur bassängen... MEEEEEEN jag VANN!! Jag vann jag vann jag vann jag vann

Min ursäkt till detta beteende är att barn måste lära sig att förlora.. men när jag kom hem till T och berättade om dagens äventyr skrattade han bara lite och sa något i stil med "Det kanske är du som borde lära dig att förlora"
Men jag är inte så säker på att det var så han sa, jag lyssnade nämligen inte så mycket på de örat, just då...








Goder mörgen

Vaknade tidigt (som vanligt). Ska snart köra T till jobbet, på samma väg som jag åker hem å hämtar barn å mamma för att åka till badhuset å bada :)

Seeeeee you later!

The big question..

De är väl de största på löpsedlarna just nu.. har elin skaffat slillisar?

Svar: Neeeeej, jag har bara bantat så att inte fläsket (magen) flyter ihop med tuttarna... är de inte helt otroligt?



PANG PANG!!


Dolda kameran

Såg ni dedär programmet på dolda kameran för en herrans massa år sedan, när folk plockade pengar ur spyor?
Om de så låg 1000 spänn så skulle jag aldrig börja plocka i någons kräks..

De får mig att komma ihåg att jag måste avboka min tandläkartid på måndag, jag har ju viktkurs då..
Får gå till käftis någon annan dag.. kanske efter 25 januari, så slipper jag tänka på de denhär månaden :)

Kollar på slipknot på mtv nu, dom e ju coola, inte sant?:)

Tjoho

Heeeej!
Trots hektisk dag så hann jag till Itrim och träna efter jobbet. Var tillsammans med Camilla, å jäklar vad mycket roligare det är. Trots att vi inte kunde prata så mycket eftersom vi tog i nästan tills vi sprack:)

Känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon, men de är lika bra att komma igång ordentligt nu efter alla helger igen. Jag har fått tillbaka de riktiga peppet inför detta efter min hälsokontroll.

Imorgon ska jag på badhuset med barna, å min lilla mamma tyckte jag skulle ha bikini, jag tycker inte riktigt att de är passande, jag ska köpa en baddräckt! Svänger förbi intersport imorgon och köper en ordentlig :)

Förövrigt är jag jäkligt tacksam över att jag träffat just Camilla, för fan vilken go tjej hon är!

Puss å Kram på er, nu ska jag mysa hela kvällen lång!! <3

Katastrofdag

Jag har tidigare sagt att jag inte tycker att jobb och blogg hör ihop, och jag står fortfarande för att jag tycker så. Men idag har varit en helvetesdag på jobbet! Jag behövde bara få de sagt.

Har fruktansvärt ont i ryggen, sådär så jag knappt kan böja mig. Bara på vänster sida också.. Hoppas det är bättre tills imorgon när jag ska träna. Dedär med träningen är förövrigt rätt roligt, jag undrar hur dom som äger itrim tror att vi vanliga människor jobbar. Dom har nämligen kontorstider, så jag undrar om alla tjockisar ute i samhället är arbetslösa? När ska vi som jobbar som "vanligt" folk träna egentligen? Dom stänger ju till och med 17.00 på fredagar.. Jag försöker planera å planera, men jag lyckas ändå aldrig. Hur som. Imorgon ska jag träna ändå, får skynda mig efter jobbet. Sen på lördag ska jag till badhuset med Julia, Joel och mamma. Då kan jag ju passa på att simma några längder.

Nu ska jag se på TV å bara ta de lugnt..


Är det inte konstigt?

Folk är ju bra roliga ibland, först så måste dom kommentera att dom tycker att man är tjock. Sen när man väl går ner i vikt så blir dom stötta när man tackar nej till choklad.
Eller en annan variant som jag märkt av är att folk ska försöka "fresta" en till att äta onyttigheter. Varför har folk behov av att göra så? Det är precis som när någon är gravid. Ju närmare förlossningen den arma stackarn kommer, ju värre förlossningshistorier väljer folk att berätta. Det är precis som att de kommer upp ett behov hos medmänniskorna att dom måste vara elaka. För VEM vill höra om din kusins morsas faster som förlorade 5 liter blod och levde utan blod i 30 min innan läkaren äntligen fattade vad som va fel.. å när dom äntligen gjort de så lånade dom blod av pappan, men de räckte inte till dem båda.. så både mamman å pappan dog så nu har barnet inga föräldrar, å förresten var bebisen utvecklingsstörd också, när bebismagen bara växer å växer å man inte kan sätta stopp...

Den sista varianten, som jag anser vara den värsta är att folk ska titta med avsmak på de man äter, sedan säga "Jaha, har du fredagsfikat på fredag, ja då blir det väl spenatkakor" Jag är faktiskt fortfarande samma Elin, som älskar sötsaker, och som älskar att skämma bort folk med sötsaker.. Jag tvingar inte in andra i min bantning bara för att jag själv håller på. Alla får väl göra som dom vill, eller har jag missat nåt? Snälla ni, jag ORKAR inte höra ett enda ord till om vad, när, hur och varför jag äter. Äter jag en chokladbit så är det MITT problem. Om jag äter spenat i en vecka så är det MITT problem. Det är JAG som lider. Inte du. Snälla snälla snälla RESPEKTERA detta!
Peppning i all sin glans, men det kan bli lite för mycket när alla börjar lägga sig i. Tänk på vad ni säger, både till mig och andra.. ibland är det bättre att rent ut sagt hålla käften.





Jag å Emelie 2008


Före/Efter x 2

Kommer ni ihåg den förra före/efterbilden? Här kommer nästa...



Efter/Före (den till höger är "efterbilden" förra gången)


Dethär är den tidigare före/efter-bilden

Nu ser till och med jag skillnad och det är så jävla roligt!
Ska fixa iordning mig för T bjuder på bio idag, dagen till ära! :)


I Can't belive it!

.....

lite bilder

Tommy å Sizzle


Carro å jag


Jag å Tommy på nyår


Jag och Sigurt, som vi åt upp sen :)

Mot skattesänkning..(för min del)

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5882052
Detta är tydligen centerns förslag..
Då måste jag ju få fråga, är det meningen att den som är underviktig skall få skatteavdrag då? Eller exakt hur menar man när man går ut med något så befängt?
Eller ska vi dra det till ytterligheter, den som går ut efter klockan 19 på kvällen borde betala mer skatt, i alla fall på vintern när det är mörkt om man går i en park och råkar vara kvinna eftersom att då har man större risk att bli våldtagen och det kostar ju samhället multum för rehabilitering/psykvård efteråt..
Sen tycker jag att man borde betala mer skatt om man är till exempel politiker eller medlem i kungafamiljen. Tänk om alla de pengar dem lägger på att "skydda" politiker/kungahuset från psykfall..(det är flera miljarder om året) Hur vore det om man la dom pengarna på psykvården istället, så skulle de inte finnas så många psykfall att bli skyddad ifrån och det skulle bli billigare för alla andra. PLUS att dom som verkligen behöver hjälp skulle få det! Sug på den ni!

Så där ja..

Hade en jättemysig nyårsafton. Och inte mådde jag speciellt dåligt när jag vaknade på morgonen heller :)På tisdag 4/1 ska jag på min delmålskontroll på itrim. Undrar sa flundra hur det ska gå.. Bra hoppas och tror jag. Spännande om inte annat.

RSS 2.0