Fredagsmys

Nu är det fredagsmys, om de så är det sista jag gör.
Jag tänker på den låten varenda gång jag går förbi chipshyllan.
Idag blir de inga chips, inget godis heller. Men ett glas rödvin å god mat blir det. :)
Imorgon ska jag på Jennys 25-årsfest. Men först ska jag träffa upp min älskade Änapään på byn å kika i lite affärer.
Puss <3
p.s Emelie hör av dig när du slutat jobbet så kan vi kanske hooka upp dig d.s

Dag 2 i Paris

Jag har börjat inse att jag låter ungefär som hon den där i "Masjävlar" - "På Bali... däääär" fast jag kör med "när jag var i Paris" Det låter liksom som att jag har varit där i över ett år och vet precis allt om huruvida man lever där och inte. Så är förståss inte läget, men de kan ju vara roligt att verka väldigt berest å internationell, även fast man inte är det :)

Dag två var liksom den STORA dagen, det var dagen då vi åkte till Eiffeltornet eller "Parisetornet", eller ännu bättre "Parisehjulet" som vi så fint kallade det. Efteråt åkte vi på "kryssning" i de stora havet som låg precis tätt intill tornet. På båten så serverade dom nån konstig variant av toast. Med osten inte emellan smörgåsarna utan på utsidan. Till de serverades vitt vin i miniglas. Ja, ni ska ju inte tro att de serverades några stora mängder varelse vin eller kaffe. För beställer man en kaffe i Frankrike så får man det alá espresso, serverad på en servis så man tror att man ska leka med barna. Och ber man om lite mjölk i kaffet så tittar de på en som om man inte vore riktigt klok i skallen.

Baguetter däremot, de fanns i alla möjliga former (å nästan färger också) å med risk för att låta jävligt dömmande så gick var och varannan med en baguett i väskan. Precis som jag trodde att det skulle vara..


Natten till dag ett..och resterande dag ett

Allting började ju som det alltid gör när man ska på resa, med att man ska packa. Jag är ju lite av en planerande person, så jag hade lagt fram kläder redan 4 dagar innan. Jag skickade iväg ett sms till min syster för att se om vi skulle ha lite innan-vi-resermys hemma hos henne innan vi åkte. (Jag ska erkänna att de mest var för att Helén är lite av en tidsoptimist, så jag tyckte att jag behövde vara där för att väcka upp henne på morgonen)
Nog för att Helén är en stor tjej nu å klarar sig själv, men ändå.. man kan aldrig vara för säker på att komma iväg i tid.

Helén hade inte packat färdigt, så vi hann aldrig spela några spel. Dock hann jag skratta så jag nästan kissade på mig när hon tog fram sin marykay-necessär med alla smörjprodukter som hon skulle ha med sig. 2 kg vägde den. Med viss rädsla för att få med oss överlast redan på ditvägen så lämnade vi handdukarna hemma.

På morgonen gick det bra att komma upp, å vi hämtade skjutsaren på vägen. Jag har ju dock en förmåga att prata väldigt mycket (framförallt om gamla reseminnen), så jag lyckades prata oss förbi både arlandas avfart och en bra väg mot uppsala. Helén försökte få mig att inse att vi hade åkt förbi, å efter att hon hade bedurat ca 5 ggr att hon VERKLIGEN VAR 200% SÄKER på att vi hade missat avfarten, så gjorde jag en fulvändning vid en "poliskontroll" å sen var vi på rätt väg igen..

När vi äntligen kom fram till Paris så blev både jag och Helén förskräkta (detta kom inte fram förrens lite senare då ingen nämde detta för den andre förren efter en liten stund) Men jag gick och tittade på människorna å funderade på om de verkligen kunde vara så att exakt ALLA var så smutsiga i utlandet..

Men när vi kom till hotellet, som förövrigt skulle vara enkelt, men ligga i ett bra kvarter så fick vi en smärre chock. Vi färdades upp i hissen, till 5te våningen.. sista vångingen blev vi tvingade att gå uppför trappan, som förövrigt lutade mer än tornet i Pisa, färgen hängde längst väggarna, dörrarna var gjorda av något material mer likt papper, än de kanske mer vanliga - trä. Mögel växte i badrummet som man för att kunna sätta sig på toaletten fick gå in baklänges i å backa nedböjd till sitsen. Och påväg till och från hotellet så stirrade folket på en som om de var längesedan de hade ätit middag. I de området hade vi inte kunnat gå ut på kvällen. Och eftersom att Ticket sa sig inte kunna hjälpa till förrän vi kom hem igen (om vi hade kommit hem!?) så fixade Heléns arbetskompis fram ett hotell som vi ringde till å fick hyra ett rum utav. Efter att ha kommit tillrätta (efter att de flesta pratade dålig engelska å sa sig veta vart saker å ting låg, fast dom egentligen inte visste) så hade vi hamnat i ett helt vanligt (trevligt) område, mycket närmare till allting och med ett hotellrum som i jämförelse med de andra var rena överklassen.

På kvällen åkte vi för att gå upp i Triumfbågen, och det var då jag första gången fick syn på det som jag så många år har pratat om.. Eiffeltornet..


Nu är jag hemma igen

Nu är jag hemma igen. Paris var minst sagt en intressant stad. Tänkte att jag med olika inlägg här skulle berätta om vår tripp dag för dag, så ni får höra om hur vi har haft det..

Håll tillgodo, lite bilder bjuder jag på när Helén har fått in dem i datorn å mailat över dem till mig. :)

Packad...

..Å klar

Jag å Helén håller för närvarande på att packa hennes väska. Min var klar å stängd för länge sedan. Och vi hade för länge sedan bestämt vad hon skulle ha med sig. Men plötsligt väger väskan 10 kg och vi har inte en aning om varför!? Tydligen har hon fått samma smitta som jag, så att sålänge väskan står öppen så packar hon i mer saker. Statusen just nu är att bara Marykay produkterna väger 2 kg. De vägs såklart istället upp med att vi lämnar handduken hemma. Inte lika viktigt ;)

Min väska väger 7 kg. Jag kan alltså handla 3 kg att ta med mig hem, såvida vi inte hittar MASSOR så vi måste köpa en ny resväska. De låter dock helt otroligt då både jag och min syster har shoppingpanik å brukar komma ut med ingenting alls när vi varit inne i en affär..

Vi har försökt att strukturera upp vad vi ska göra på den här resan.. de finns några enstaka punkter, resten blir spontant. Eftersom att jag inte kan stava på franska så låter jag bli att skriva listan här, å visar er bilder när jag kommer hem istället..


Puss!

Cirkeln skall slutas, det har jag kvar - Vi ska enas i jorden jag och min far.

Jag har för en längre tid sedan bestämt mig, de flesta som läser den här bloggen vet hur min pappa tidigare har behandlat mig och resterande av min familj. Alla sina barn, har han en gång lämnat och fruarna har han bedragit. Det har hänt andra saker också, sånt som jag själv valt att inte dela med mig av, till någon. Saker som jag inte tycker passar ute på internet / i folks öron / i kvällstidningar osv..
Men jag har härmed bestämt mig, för min egen skull å ingen annans att härmed lägga ner stridsyxan. Min pappa är död sedan 1½ år tillbaka, jag har förlikat mig med att jag aldrig kommer få svar på de frågor jag en gång hade. Från och med nu kommer ingen mer som inte redan vet behöva höra historien om den hemska taxichauffören i Slöddertälje, de intresserar ingen. De enda som är viktigt för mig är att jag och mina syskon har det bra idag. Och det har vi, på olika sätt. Men alla mår vi bra. Hans fruar mår också bra.. trots krossade hjärtan så har alla ställt sig upp igen.
Jag är stolt över att inte vara bitter längre. Och ju längre tiden går så ger jag mig själv möjlighet att komma ihåg de som faktiskt en gång i tiden var bra. Jag har slutat förneka att jag en gång var pappas flicka. Jag har börjat inse att det faktiskt inte är någon annan än jag själv som mår dåligt av att vara så jävla förbannad helatiden.
Så nu sätter jag en gång för alla punkt för denhär händelsen.
PUNKT!

Back in busniess

Åååååh jag är tillbaka!
Hej på er igen.
Jag är ju som jag tidigare nämnt periodare, inom allt egentligen.. eller ja inte riktigt allt, men just när det gäller bloggandet. Men det är nästan bara som att vi har satt på pausknappen, å nu när vi trycker ner play så kan vi nästan ta vid där vi slutade sist. Jag står kvar på att ha gått ner 17 kg. Så mycket mer har egentligen inte hänt, förutom att jag har haft en rejäl dipp. Dock har jag lyckats hålla min nya vikt, vilket jag tycker är helt fantastiskt.
Har sedan förra veckan börjat springa i spåret tillsammans med T. Han har börjat spela fotboll å skulle också behöva lite bättre kondis.. (jag fattar inte varför för han springer nästan 2 varv medan jag springer  ½) men de spelar ingen roll. Jag gör mitt bästa, å de är huvudsaken. Mitt mål är att kunna springa ett helt varv utan att dö, innan sommarn går över till höst. (det vill säga ungefär i september).
Imorgon åker jag och Helén till Paris. Det ska bli helt underbart! Har dock varit sjuk de senaste 2 dagarna, fick jättehög feber i söndagskväll. Men nu är jag feberfri så jag börjar seriöst tro att jag helt enkelt fick det som vi så fint kallar resfeber. För jag har inte haft några andra symptom förutom total utsugenhet/trötthet. Sov nästan hela dagen igår, å enda till 11 idag..
Sitter här å planerar resan litegrann. Senare ska jag packa ihop de sista inför resan, å sen.. imorgonbitti runt halv 5 bär det av. Hejdååååååå Sverige!
Hello paris å parisetornet!

RSS 2.0